این پروژه کارشناسی ارشد بنده بوده است و بسسیار کاربردی و جدید در درمان گرفتگی عروق قلب و کلیه می باشد.
امروزه تکنولوژی جدیدی برای جلوگیری از بازگرفتگی رگها بنام براکی تراپی درون رگی(Intravascular Brachytherapy) بوجود آمده که در کلینیکها بصورت آزمایشی تحت بررسی می باشد. چندین روش تابش دهی ورادیوایزوتوپ های مختلفی جهت یافتن یک سیستم مناسب قابل استفاده برای این کاربرد در مدل های مختلف حیوانی امتحان شده است که یک یاز این تکنیکها جهت براکی تراپی درون رگی مورداستفاده قرار می گیرد استنت رادیواکتیو است.
بازگرفتگی شریان کلیه ازمعضلات پس از انجام آنژیوپلاستی ویا استنت گذاری است، بطوریکه حدود 50%بیماران پس از آنژیوپلاستی شریان دچار بازگرفتگی می شوند. روش پیشنهادی استفاده از استنت های رادیواکتیو لایه نشانی شده توسط رادیوایزوتوپ های مناسب برای به تعویق انداختن بازگرفتگی (استفاده از32P در قلب) یا اکتیو کردن استنت در48V) درکلیه) وجایگذاری ودزیمتری در محل رگ مربوطه است.
دراین تحقیق محاسبه دز استنت رادیواکتیو در عروق خونرسان کروناری قلب و کلیه بااستفاده از کد شبیه سازی MCNP انجام شد وبا نتایج عملی موجود در مقالات چاپ شده قبلی وهمچنین نتایجTG-60مقایسه شدواطلاعات مفیدی در این زمینه بدست آمد. جداول مربوطه ونمودارها نشانگر این مطلب می باشند که استفاده از این رادیوایزوتوپهابا توجه به برد مفید آنها بسیارموثرمی باشد.